DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF YKS 2024 DENİZLİ ÇALIŞTAY

HEDEF 2024 YKS DENİZLİ İMAM HATİP LİSELERİ ÇALIŞTAY RAPORU

07.12.2023 Perşembe günü Bereketli İmam Hatip Ortaokulunda yapılan hedef 2024 YKS tecrübe paylaşım toplantısında alınan kararlar aşağıda belirtilmiştir.

A-     Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili olarak;

1-Destekleme kurslarında verimliliğin arttırma noktasında, devam devamsızlık takibinin veli ile temas halinde yapılmasına karar verilmiştir.

2- İmam hatip okullar arası DYK verimliliğini ölçme amacıyla ortak deneme sınavı yapılması

3- Bakanlığımızın yayınladığı destek kaynaklarının daha aktif kullanılması amacıyla öğretmenlerin bilinçlendirilmesine ve bu konuda tanıtım faaliyetlerinin yapılmasına karar verildi.

B-     Öğretim kurumlarında düzenlenecek kamplarla ilgili olarak;

1-İmam Hatip Liseleri arasında sosyal sportif ve sanatsal faaliyetlerin arttırılması, bu amaçla sosyalleşmenin ve birlikteliğin sağlanması amacıyla masa tenisi, geleneksel okçuluk, izcilik, doğa yürüyüşü, fotoğraf, kısa film etkinliklerin yapılmasına karar verilmiştir.

2-Yaz döneminde belirlenecek bir okulumuzun yurdu kullanılarak yatılı da olabilecek şekilde iki üç haftalık üniversiteye hazırlık kamplarının düzenlenmesine karar verildi.

3- Diğer illerdeki üniversite ile gezi yapılması kararlaştırıldı.

C-      Görünürlük faaliyetleriyle ilgili olarak;

1- Tüm okullarımızın kendi faaliyetleriyle ilgili afiş ve broşürler hazırlaması ve bu çalışmaların ilimizdeki ortaokullarda paylaşılmasına karar verilmiştir.

2-Okullarımızın yaptığı çalışmaların sosyal medyada paylaşılmak üzere, sanal olarak ortaokul ve lise müdürlüklerine ulaştırılmasına karar verildi.

3- Sosyal medyanın daha etkin kullanılmasına karar verildi.

4- Okul görünürlüğüne katkı sağlayacak öğrencilere ufuk açacak kariyer sahibi kişilerin öğrencilerle buluşturulmasına karar verildi.

D-     Deneme sınavlarıyla ilgili olarak;

1- İl genelinde tüm İmam Hatip Liselerinin katılacağı ortak deneme sınavının düzenlenmesine karar verilmiştir.

2- Deneme sınavlarında öğrencilerin akademik takiplerini sağlamak amacıyla takip sistemi programlarının kullanılmasına karar verilmiştir.

Kamil KAYMAK                                                                                Abdullah HASANOĞLU

Okul Koordinatörü                                                                                    Okul Müdürü

Yayın: 01.02.2024 - Güncelleme: 01.02.2024 12:25 - Görüntülenme: 33